Focusing is speciale aandacht voor jezelf

Ontspanning en positieve gevoelens

Focusing op de felt sense is leuk en enorm stimulerend. De vaardigheden van Focusing maken je psychisch sterker, stabieler, effectiever, creatiever en gezonder. Focusing helpt je stil te staan bij wat er in je omgaat  en aandacht nodig heeft. Je komt met aandacht stil te staan bij de lijfelijke felt sense, bij een ‘het hoe moet ik dat nou zeggen gevoel’. De felt sense is een veelzeggend besef, dat je inzicht geeft in je leven. Het zorgt voor opluchting en vooruitgang, je weet weer beter wat je wilt. Vraag meteen een gratis proefsessie aan, waarin je begeleid wordt om naar jezelf te luisteren!

Focusing op de felt sense: meer uit je leven halen

Wil je meer uit je leven halen? Focusing is dan een enorme stimulans. Je voelt beter aan wat er in je omgaat. Door gevoelig te zijn voor de felt sense, ga je nieuwe terreinen van je leven ontginnen. Focusing bevat ook vaardigheden om creatiever te gaan denken.

Focusing op de feltsense: van je psychische klachten afkomen

Heb je last van blokkades als negatief perfectionisme, depressie, angst of woede, verwijt je partner je ongevoeligheid? Worstel je met een fobie? Of worstel je met een verslaving, alcohol of porno verslaving? De vaardigheden van Focusing leggen een essentiële basis om grondig aan een veranderingsproces te werken. Als je op een wachtlijst staat voor therapie is het verstandig om Focusing te leren. Dan verloopt de therapie sneller.

Focusing: van je psychosomatische klachten afkomen

Je voelt wat in je lijf. Je bent bezorgd of het een ziekte is. je gaat naar de dokter, maar die zegt dat het ‘gelukkig’ niks is. Maar jij blijft maar piekeren over dat wat je voelt. “Heeft de dokter het wel goed gezien?” Toch maar weer naar de dokter. Maar die ziet je aankomen… Maar ik heb goed nieuws: Samen met iemand die jou begeleidt in Focusing kom je snel van je psychosomatische klacht af. Focusing op de felt sense zet je op een beter spoor, waarbij je gevoeligheid een beter verloop krijgt en zodoende veel beter tot z’n recht komt!

Focusing: ook bij echte somatische klachten helpt het

Als je een lichamelijke aandoening hebt dan kan Focusing op de felt sense een echte steun zijn. Als een felt sense een machteloze angst of een heftige pijn te hulp schiet, dan vindt er opluchting en vermindering van pijn plaats. Je krijgt nieuwe kracht. 

Gratis kennismaken met Focusing op de felt sense?

Wil je nagaan of Feltsensing wat voor je is? Stuur dan een e-mail naar info@positiveexperiencing.nl en vraag naar een gratis Focusingsessie via Zoom waarin je deskundig begeleid wordt. Niets is beter dan Focusing op de felt sense aan den lijve te ervaren. Je zou misschien ook een keer kunnen kijken bij de open groep voor Feltsensing die iedere dinsdagavond via Zoom bij elkaar komt.

Focusing op de felt sense en Prayerfulness

Prayerfulness stimuleert mijn geloofsleven enorm.” Wat heb ik dat vaak horen zeggen door mensen die naast Focusing ook Prayerfulness toepassen! Prayerfulness is de toepassing Focusing op de felt sense op je gebedsleven. Prayerfulness gaat er vanuit dat je de stem van God kan herkennen, omdat al voor je geboorte de Tora, Zijn Woord in je hart is geschreven. Prayerfulness kruist de ervaring van de waarheid van God met jouw diepste ervaring. God is heilig en wil ons helpen dat ook te zijn in ons denken, voelen en doen. Prayerfulness helpt in in gebed om het perspectief van God voor je leven te vinden. Aan de basis van Prayerfulness liggen de vaardigheden van Focusing. Maar Prayerfulness heeft ook z’n aanvullende eigen vaardigheden, die je helpen om God op een authentieke manier te ervaren. De basis van Prayerfulness ligt in de Tora, de eerste 5 boeken in de bijbel.

De opzet van de trainingen

Je kan op je eigen gekozen tijdstip studeren. In de online leeromgeving vind je de lessen (video’s) van de basistraining. Op gestructureerde en geconcentreerde manier leer je oefenen met de vaardigheden. Je wordt daarbij door de trainer ook gestimuleerd, mede door een aantal begeleidingssessies. Daarnaast zijn er ook live Questions & Answers sessies van 45 minuten. Je kan ook de vaardigheden leren in een één op één begeleiding via de online leeromgeving. Voor het leren begeleiden van anderen in Focusing werken we met twee of drietallen. Eerst zijn er de video’s in de online leeromgeving en de live Q&A. Daarna passen de studenten de vaardigheden die ze hebben geleerd op elkaar toe en krijgen daarbij supervisie van de trainer.

Trainingen en workshops

Na de basistraining voor Focusing op de felt sense zijn is er een verdiepingstraining, een Prayerfulnesstraining en een training in het begeleiden van anderen. En er zijn ook korte workshops waarin dieper op specifieke onderwerpen wordt ingegaan. In de blogartikelen vind je ook de nodige informatie over Focusing.