Niveau 3: Prayerfulness na Persoonlijke verdieping

Wie de basistraining Feltsensing en de training Persoonlijke verdieping heeft doorlopen kan zich opgeven voor de training Prayerfulness. Er is kennismaking met Prayerfulness, een nieuw ontwikkelde toepassing binnen Feltsensing, die aanvullend en stimulerend is om het beste uit je geloof te halen. Daarin gaan we vanuit de Torah na hoe een juist omgaan met het geschapen Woord van YHWH en met de innerlijke beleving belangrijk is om psychisch en spiritueel gezond te blijven. Daarbij worden verwarrende cognities in de menselijke ziel opgemerkt, waardoor we vrede met onszelf en de Eeuwige vinden. In de verdiepingstraining werken we verder met thema’s zoals die hieronder beschreven zijn. Eerst gaan we kijken naar de filosofie achter Feltsensing en Prayerfulness.

De thema’s van deze training

Eerste bijeenkomst:
1. De filosofie achter Feltsensing: De humanistische visie, de Torah getrouwe visie. Hoe kan ik psychisch en spiritueel gezond omgaan met wat ik ervaar?
2. Het diepe wezen van het levensproces en het ontstaan van Prayerfulness.
 
Tweede bijeenkomst:
3. Vanuit inzichten komen naar Actie Stappen – Hoe Feltsensing helpt om daadwerkelijk stappen te nemen en daarvoor de basis wijst.
 
Derde bijeenkomst
4. Diepgaand luisteren naar jezelf, naar de andere. In stilte luisteren naar YHWH.
 
Vierde bijeenkomst:
5. Omgaan met conflicten.
 
Vijfde bijeenkomst:
6. Hoe neem je de juiste beslissing in moeilijke situaties?
7. Begrijpen en doorgronden.
 
Zesde bijeenkomst:
8. De eerste gedachte, de beste gedachte?
9. Vergroot je ervaringsruimte en gebruik in alles je gevoelsnotie.
10. Prayerfulness als aanvulling in spiritualiteit: ‘Wat wil de Eeuwige mij duidelijk maken?’

De opzet van deze training

De meeste thema’s hebben een of meerdere oefeningen, die al voor de bijeenkomst doormiddel van een ‘evergreen webinar’ op het Learning Management Systeem (LMS, de online leeromgeving) zijn te dowloaden. Er wordt gewerkt met ‘Blended Learning’: live lessen, online webinars en Zoom bijeenkomsten. je kan van te voren de lesstof bestuderen en eigen maken doormiddel van de evergreenwebinars en de daarbij passende oefeningen. Hiermee komt er tijdens de live-bijeenkomsten meer ruimte vrij om vragen te stellen, te oefenen en ervaringen te bespreken.
Je kan je opgeven via de winkel van het LMS van PositiveExperiencing

Opgave

Kijk in de agenda wanneer de trainingen en workshops gegeven worden.