Training één: Feltsensing ontdekken voor mezelf

In deze training leer je onder vakkundige begeleiding zelf de vaardigheden van Feltsensing toe te passen. Er zijn groepsoefeningen, theorie, Feltsensing-sessies en evaluaties.

Betere benadering van wat er in je omgaat.

Je gaat door de vaardigheden van Feltsensing toe te passen beter om met je denkwereld, je gevoelswereld en je krijgt een ontspannen controle over je gedrag. De vaardigheden van Feltsensing helpen je om vanuit een vriendelijke houding datgene in je gevoel onder ogen te komen wat je anders niet zou opmerken, maar je wel veel duidelijk te maken heeft. Met Feltsensing nodig je een felt sense (ook wel gevoelsnotie genoemd) uit over jezelf of een situatie. De felt sense is niet zo maar een vaag lijfelijk gevoel. Het is een méér dan lijfelijk gevoel dat richting geeft aan jouzelf en de situaties in je leven. Waar emoties meestal hetzelfde blijven helpt de felt sense juist om wezenlijke verandering te vinden en te bewerken.

Is Feltsensing wat voor jou? Checklist:

 1. Je zou wat meer in contact willen komen met je gevoelens en wat er in je omgaat.
  Je zou meer je emoties willen observeren zonder er door in beslag genomen te worden.
 2. Je vraagt je af wat je gevoelens je duidelijk willen maken.
 3. Je partner verwijt je gebrek aan aandacht. Of je vraagt volgens je partner te veel aandacht.
 4. Je ervaart intense emoties die pijnlijk zijn en die je soms laten reageren op een manier waardoor je in moeilijkheden komt met anderen. Je ontploft soms, zo boos. Of je klapt helemaal dicht als je kwaad wordt.
 5. Je hebt op sommige momenten last van een depressief gevoel. Je voelt je dan zich niet goed, maar je kan de vinger niet op de oorzaak leggen.
 6. Je worstelt met angsten.  Of: Je weet wel aardig om te gaan met je fobie, maar de angst op de achtergrond blijft.
 7. Je betrapt jezelf plotseling op kritische gedachten over je eigen intelligentie of talenten.
 8. Je moet een beslissing nemen maar blijft steken in peinzen over de plussen en minnen.
 9. Je hebt een goede start gemaakt met een creatief project, maar nu ben je vastgelopen.
 10. Er zijn kanten aan jezelf die je graag zou willen veranderen, maar je weet niet hoe.

Als jij jezelf in een of meerder opmerkingen herkent, dan kan Feltsensing je helpen. De basistraining is echt wat voor je! Daar leer je de vaardigheden van FeltsensingMisschien wil je nagaan of Feltsensing iets voor jou is. Dan kan je hier om de 50% kortingscode vragen voor een proefsessie Feltsensing die je kan kopen via de onlinewinkel.

Vaardigheden

Feltsensing bestaat uit vaardigheden die je helpen om gericht om te gaan met je psychische wereld. Feltsensing begint met het gronden van je aandacht in je lijf. Goed contact maken met je lijf is namelijk ook contact maken met jezelf en je gevoel. Dat is gemakkelijk te leren. Je leert vervolgens op een speciale manier je gevoelens te benaderen. Daarmee zijn moeilijke gevoelens niet meer bedreigend of vervelend. Als gevolg daarvan vormt zich een felt sense, dat méér dan lijfelijke gevoel over iets van jezelf en je situatie. Die felt sense toont je een ander standpunt, het weet méer. De felt sense is meer tijdloos, allesomvattend. Het is een direct gevoelde lijfelijke bron van wijsheid die je dicht bij de kern van jezelf doet uitkomen. Vanuit de felt sense kan je stapjes in je denken voelen en gedrag zetten. De felt sense bevat namelijk ook de juiste richting om verder te komen. Mensen die de vaardigheden van Feltsensing toepassen vinden opluchting en geven aan dat ze deze genezing en groei niet zo diep hadden ervaren zonder deze vaardigheden. En: de boodschap achter bijvoorbeeld een akelig gevoel is nu ook duidelijk geworden.

Vorm van de training

De vorm die PositiveExperiencing heeft gekozen voor deze training is ‘blended learning’. Dat betekent dat de theorie en de basisoefeningen worden aangereikt via online webinars, die je in de online leeromgeving kan vinden. In de live-sessies van 2 uur (momenteel via Zoom) is daardoor extra veel aandacht voor het oefenen met de vaardigheden en het evalueren hiervan. Tussen de sessies zijn er twee korte Q&A sessies via Zoom van 30 minuten.

Oefenen in de training en met een Feltsensing-maatje

Om bedreven te worden in de vaardigheden van Feltsensing dien je regelmatig hiermee te oefenen. Dat doen we niet alleen in de trainingsbijeenkomst. Het is wenselijk dat je ook een Feltsensing-maatje zoekt en met hem of haar gaat oefenen. De meesten vinden een Feltsensing-maatje door een aantal keren mee te doen in de open oefengroep voor Feltsensing

Wanneer? Waar? Maximum aantal deelnemers

De training start op maandag 22 februari 2021 om 18.00 uur met de eerste bijeenkomst. De vervolgdatum zijn 8 maart 2021 en 22 maart 2021. De datums voor de Q&A zijn maandag 1 maart 2021 en 15 maart 2021, beide om 18.30 uur tot 19.00 uur. Vooralsnog komen we via Zoom bij elkaar. Zodra het verantwoord is willen we ook weer fysiek samenkomen. Het maximum aantal deelnemers is zes. Zodra een training het maximum aantal deelnemers heeft bereikt wordt er (meestal parallel) een nieuwe training gestart.

Kosten

De kosten zijn €170 per persoon.

Opgave

Opgeven voor deze training Feltsensing kan via de winkel van het Learning Management Systeem van PositiveExperiencing