Skip to main content

Feltsensing

Feltsensing is een nieuw ontwikkelde set van vaardigheden die je leert om met je aandacht te gronden in je lijf. Daar vanuit ga je bezig met het gevoelstaalbesef, een meer dan lijfelijk en wijs gevoel dat richting aangeeft voor wat er speelt in je leven op dit moment. De cursus hiervan bestaat uit 17 modules waarin iedere keer begonnen wordt met een inleiding op het thema. Vervolgens is er vanuit het thema een groepsoefening met Feltsensing. Deze oefening wordt door middel van vragen en opmerkingen geëvalueerd. Ten slotte wordt er kort aandacht besteed aan de opdracht van deze module en de motivatie om deze oefeningen te blijven herhalen.

Er wordt gewerkt met blended learning en in groepen

Blended learning houdt in dat er live-lessen via het videoplatform van Zoom zijn, om de twee weken. Meteen na zo’n live-les komt er een nieuwe module beschikbaar in de online leeromgeving van PositiveExperiencing (in het Learning Management System) waarin in een evergreen-webinar het thema, de oefening, de evaluatie en de opdracht worden aangereikt. Tussen de live-lessen is er ook nog een Q&A sessie (Questions and Answers sessie) via Zoom, waarin vragen gesteld kunnen worden en het thema nader belicht wordt.

De cursisten geven zich op en worden in groepen verdeeld. Als u zich opgeeft krijgt u eerst een e-mail waarin staat hoeveel deelnemers er zich al hebben opgegeven en wanneer de volgende cursusgroep vermoedelijk start. Er zijn minimaal 6 deelnemers om een nieuwe groep te starten.

Een andere mogelijkheid is om deze cursus alleen te doen. Het live-webinar wordt dan een één op één ontmoeting via Zoom. Er zijn dan geen live ontmoetingen. Tijdens de één op één ontmoeting van zestig minuten via Zoom is er naast de mogelijkheid tot het stellen van vragen ook een Feltsensing oefening onder begeleiding van de trainer. Na iedere Zoom ontmoeting krijgt u toegang tot een nieuwe module in de online leeromgeving. Samen met de trainer wordt de frequentie van de Zoom ontmoetingen bepaald.